Camping och smarta tillbehör

När man campar med tält, husbil eller husvagn kan det vara smart att ha med sin saker som kan bli oumbärliga i vissa situationer. Idag finns det många smarta saker som man kan ta med sig när man campar som både är innovativa och praktiska.

Smart att ha med sig när man tältar i vildmark

När man beger sig ut i vildmarken för att tälta, kan man behöva viktiga tillbehör som underlättar campingen. En camping när man vandrar i vildmarken, kräver ofta ett vildmarkstält som inte väger så mycket i packningen. Ett vildmarkstält eller vandringstält är extra anpassat för hårt väder och vind, med lätta material och en enkel uppsättning. Ett stormkök är ett måste på vandringen! Ett litet stormkök är perfekt när man ska värma upp drycker eller mat som man tagit med sig i packningen. Det är smart att ta med sig soppor eller såser i pulverform, tepåsar, pulverkaffe, konserver som inte väger för mycket, energibars samt frukter. Vatten är bra att ha med sig, men något som är livsviktigt att ha med sig är smarta vattenreningstabletter! Hittar man någon bäck eller å, men är osäker på om vattnet är drickbart, kan man lägga en i vattenreningstablett som löses upp i vattnet, vänta 30 minuter och sedan ska det gå bra att dricka. Tabletten dödar bakterier, virus, föroreningar och parasiter. En vandringscamping kräver även en laddare till mobilen om något skulle hända och man behöver kontakt med omvärlden. Nu finns det smarta hopfällbara och portabla solceller som kan ladda mobilen! Då kan det vara bra med tips på olika modeller av solcellsladdare om man har svårt att välja vilken man vill ha, samt vilken modell som är bäst. En mobil behöver även ett tåligt och skyddande mobilskal. Har man en ny modell av Iphone, kan man köpa snygga och hållbara Iphone Pro 11 skal för mobilen. När man vandrar och campar i naturen finns det även andra bra saker att ha med sig, som en fickkniv, pann- eller ficklampa (gärna bägge), första hjälpen-kit, ståltermos, tåliga kläder och en riktigt skön sovsäck!

Camping med husbil – stt tänka på

Att åka och campa med husbil har blivit allt mer populärt. Fördelen med all form av camping är att man kommer närmare naturen och kan njuta av att slippa vardagsstressen. Fördelen med en husbil är att man kan stanna på härliga rastplatser vid en vacker naturvy och ändå ha hela boendet med sig! Husbilar går även att ställa på vissa ställplatser och på campingar. Om man är ute med husbil i naturen, kan man behöva el. Idag behöver man inte stå på en campingplats för el, utan nu kan man få el även ute i skogen tack vare solceller anpassade till husbilar! Då kan man få el oavsett var man befinner sig. När man campar med husbil ska man boka hyrplats i god tid om man vill bo på en camping, särskilt när det kommer till populära campingplatser. Sist men inte minst, är det alltid härligt att ta med sig en grill på campingsemestern. En mysig camping ute i det gröna med doften och smaken av nygrillat, gör campingupplevelsen komplett en ljummen sommarkväll!