Ta hand om blommorna under campingen

Att åka och campa är trevligt, men innan man beger sig iväg finns det en del som bör förberedas. Det gäller exempelvis att veta hur man ska göra med alla sina blommor och växter som man har hemma så att de klarar sig medan man är borta. Här nedan kommer några enkla tips.

Så överlever blommorna din semester

Att ha blommor är nästan som att ha husdjur. De behöver ständig tillsyn och vatten för att överleva. Men när man planerar för en camping under semestern kan det vara svårt att veta hur man ska få blommorna att överleva medan man är borta. Man vill ju inte behöva ta med sig alla blommor under campingen för att de ska överleva. Här kommer några tips på hur du kan gå tillväga:

  • Hör med en granne.

Om man ska vara borta i mer än 3-4 dagar från sitt hem kan det vara bra att höra med en granne eller en bekant om den kan se över ens bostad och blommorna medan man är borta. Det är inte bara bra för blommornas överlevnad, det är dessutom bra för att hålla eventuella tjuvar borta.

  • Skaffa drivhus.

Ett drivhus är en bra plats för blommor att vara på och i stora drivhus får många blommor plats. Drivhuset fungerar som skydd mot extrema väderförhållanden samt mot skadedjur. Om en granne ska se över växterna är det enklast att låta så många växter som möjligt stå i ett växthus. Då blir det inte lika krångligt att sköta om växterna då de både klarar sig själva i större utsträckning och är samlade på en och samma plats.

  • Ordna eget bevattningssystem.

Växterna inomhus torkar inte ut lika snabbt som växterna utomhus under sommaren. Därför kan det räcka att ordna med egna bevattningssystem åt dem om man vill slippa ha grannen springandes i hemmet. Det finns bevattningssystem att köpa, men man kan även göra ett eget. På nätet finns mängder av förslag på hur man kan bygga sitt egna vattensystem. Ett exempel är att vända uppochner på en öppnad plastflaska med vatten och sätta ner den i plantan. Då kommer plantan suga åt sig vattnet långsamt i den takt den behöver.