Att bo på camping

Om man är ute och åker med en husvagn, husbil eller om man ska tälta kan det vara klokt att se sig om efter campingar. Det kan hända oförutsedda saker som gör att man inte kan eller vill bo ute i naturen eller på en rastplats. Genom förbundet Svensk Camping kan man finna anslutna campingplatser på en karta och på den ser man också vad campingen erbjuder.

Vilka fördelar finns det med campingar?

Om man tältar har man inte tillgång till toalett och dusch. Det kan gå att lösa på annat sätt men ibland är det skönt att ha vissa hygieniska faciliteter. Om man tältar på en campingplats får man i regel tillgång till de här sakerna. Man har också möjlighet att hämta dricksvatten, att laga mat i campingens kök samt att förvara mat i kylskåpet om ett sådant finns.

Bor man i husvagn kan man behöva ladda batterierna och tömma husvagnstoaletten. Det finns det möjlighet att göra på en camping. Även här kan man ta del av campingens duschar och ett större kök om man tröttnar på den lilla kokplattan i husvagnen. Dessutom kan man diska under varmt vatten, och om campingen har en liten butik kan man köpa de nödvändigaste sakerna där. Även om man inte bor på camping under hela semestern kan det vara bra att planera in en eller två nätter på en sådan. Då kan man också fylla vatten i husvagnens tankar och se över så att allt är okej inför den fortsatta semestern.