Mat, hygien och sömn

I en husvagn kan man tillfredsställa i stort sett alla behov. Där kan man både tvätta sig, sova, laga mat, läsa och umgås. Det finns dock en del saker man bör tänka på.

Matlagning i en husvagn

Att laga mat i en husvagn kan verka svårt men så är egentligen inte fallet. I moderna husvagnar finns det i regel både ugn och spis. Det hela går på gas, eller på batteri. Köket är dock inte så stort och att stå med långkok rekommenderas inte eftersom att man riskerar att både gas och batteri kan ta slut om man inte bor på en camping. Enkel mat som pasta, köttbitar, potatis och liknande går dock bra att laga.

Tvätt och dusch

I en husvagn har man ingen tvättmaskin men bor man på en camping kan det finnas att låna där. I husvagnen får man skölja upp kläderna. Det bästa är sedan att hänga dem på tork utomhus.

I många moderna husvagnar finns det en dusch på toaletten. Det är dock viktigt att tänka på att man inte duschar allt för länge. I husvagnen har man begränsat med vatten och det kan snabbt ta slut. Bor man på en camping går det i regel att fylla på med vatten ganska snabbt men om så inte är fallet riskerar man att stå utan dricksvatten.

Övrig hygien som disk, handtvätt och liknande är också klokt att göra på ett sätt som sparar vatten. Har man tillgång till ett kök på en camping eller på en annan plats kan man med fördel diska och kanske även laga mat där.

Sova

I en husvagn finns det väldigt många olika sovplatser. Beroende på hur husvagnen ser ut kan antalet sovplatser också variera stort. Man kan till exempel se våningssängar i vissa husvagnar, dubbelsängar eller soffor som kan bäddas ut. I en vanlig husvagn brukar det finnas minst fyra sängplatser. I regel kan man sova väldigt bekvämt i en husvagn. Sängarna är ofta i vanlig sänghöjd och madrasserna är ganska mjuka. Sover många personer i vagnen kan man dock inte räkna med så mycket privatliv och man får också räkna med att en del ljud utifrån kommer att höras in. Om man är lättväckt kan det vara bra att ha ett par öronproppar med sig.