Det finns många fördelar med camping

Nu i pandemins tider har resandet minskat kraftigt på grund av alla begränsningar och regler som de olika länderna har. Det är således svårt att få grepp om exakt vad som gäller, vilket leder till att många avvaktar med att resa utomlands tills pandemin är förbi. Bara för att man inte kan resa utomlands innebär det inte att man inte kan resa. Ett bra alternativ till utlandssemestern är att campa. Så packa husvagnen, husbilen eller tältet och ge dig iväg!

Fördelar med camping

Det finns många fördelar med camping, och dessutom är det otroligt mysigt att samla familjen på en liten yta under en kortare period, långt från vardagens stress och krav. Det blir ett härligt sätt att i all enkelhet umgås och spendera tid tillsammans så att familjen blir mer intim.

En annan bra sak med camping är att man endast kan använda begränsat med elektronik. Det minskar allas skärmtid och man kan hitta på andra saker som exempelvis att vandra, spela sällskapsspel och liknande. Visst hade det varit trevligt att ha Google nest hub i husvagnen som är kompatibel med mer än 5 000 smarta hem-produkter och som kan hjälpa till att styra musik och belysning, men samtidigt är charmen med campingliv att man faktiskt inte ska vara beroende av för många tekniska prylar.

En annan fördel med att campa är att man kan göra det spontant. Man kanske känner att helgen närmar sig, men inget är planerat. Då är det snabbt och lätt att packa husvagnen och åka till en camping inom rimligt avstånd. När det sedan är semestertider kan man planera lite mer vart man vill resa och vilka campinplatser man vill bo på.

Många äger dock varken en husvagn eller husbil, men det finns lösningar på det. Många företag hyr ut husvagnar och husbilar till helt okej priser. Det är dessutom ett bra sätt att prova på om campinglivet är något man vill fortsätta med. Då får man en känsla och kan i så fall så småningom köpa sig en egen husvagn eller husbil. Vill man vara ännu mer flexibel så går det ju även att bara packa tältet och bege sig ut i naturen.