En stressfri campingsemester

Det är inte bara planering och trevligt umgänge som ger dig en stressfri campingsemester. Att ha koll på sin privatekonomi är en faktor att räkna med. Varierande utgifter månad för månad och framförallt brist på ordning och reda på vad som ska betalas, kan ge ett grubbleri som ligger och pyr i bakhuvudet hela tiden. Din semester vill du ska vara avkopplande och stressfri. Koll på läget är en av ingredienserna till att lyckas. Även om situationen är knepig är det alltid bättre att veta, och ha den rätta kunskapen.

Hur du får koll på ekonomin

Det du kan göra är att gå igenom vilka utgifter du har och göra en budget för hela året. Se till att du vet hur stora räkningarna kommer att bli. Med fast elpris har du koll på månadskostnaden, och om du binder räntan på dina lån betalar du lika mycket vid varje avbetalning. Ofta leder det till att man inte gör av med lika mycket pengar på onödiga saker, bara man tar reda på vart pengarna går. Pengarna som då blir över sparar du förstås . När sedan semestern nalkas har du koll på ekonomin och behöver inte fundera på vilka överraskningar räkningarna kommer att ge dig.

På konsumentverkets hemsida finns häftet koll på pengarna där kan du läsa mer om att hålla koll på sin privatekonomi.

Förbered din campingsemester

Med koll på läget kommer du också att vilja jämföra priser på olika semesteralternativ, och du kommer då att finna att en campingsemester har goda chanser att kvalificera sig både som ett prisvärt alternativ och givetvis som det trevligaste och mest stressfria.

Att provcampa i närområdet några helger före den stora semesterresan är både smart och klokt för då upptäcker man troligtvis vilken utrustning man saknar eller vad som fungerar dåligt.

Summeringen blir alltså att ha ordning på ekonomin och utrustningen så har du bäddat för en stressfri camping.