Träna på Glampingen

Glamping är ett relativt nytt begrepp i den svenska campingvärlden och kommer från det engelska begreppet ”glamorous camping”. En campingupplevelse med extra allt, en naturupplevelse med bekvämlighet. Camping med extra lyx.

De flesta anläggningar som erbjuder glamping erbjuder också traditionell camping men det är inte alla campingplatser som erbjuder glamping. Vilket de kanske borde då campare idag ställer högre och högre krav på anläggningarna. Bland annat står gym med bra utrustning såsom crosstrainer och vikter högt på önskelistan – alternativt utomhusgym. Tycker man om att träna till vardags vill man också ha de möjligheterna på semestern. Campare vill också ha en bra restaurang med rättigheter, livsmedelsbutik, stora campingtomter som möjliggör privatliv och bra wifi. Barnfamiljerna vill också ha välordnade familjebadrum, barnmeny, kanske en barnklubb och barnaktiviteter.

Bra att komma ihåg när man bokar glamping är att dusch och toalett oftast återfinns i de gemensamma utrymmena. Nedan är ett par exempel på glampingplatser men det finns många fler.

Blekinge

Tredenborgs camping utanför Sölvesborg har tiotalet canvastält om 30kvm vilka rymmer fyra vuxna vardera. I tälten finns element, myggnät, duntäcken och kuddar, handdukar, morgonrockar, tofflor, kylskåp med mera. Camping extra allt.

Södermanland

Utanför Stockholm finns Sund Nergården som har två glampingtält mitt i naturen. Queen size-säng med ekologiska sängkläder, terrass med sjödusch, sjöutsikt och inredning som gör att tältet känns som ett hotellrum gör övernattningen njutbar även för den mest kräsne.

Gotland

Kneippbyn Resort har flera fina tält om 30kvm där man återfinner, bland annat, kök med spishäll, mikro och kyl, TV, möblerad matplats och veranda. I dessa tält finns också dusch och toalett. Vem sa att det var obekvämt att campa?

Lappland

Personliga Sápmi Nature Camp utanför Gällivare erbjuder övernattning i sameinspirerade tält. Här kan man uppleva norrsken och den samiska livsstilen och är välkommen att hjälpa värdarna att tillaga den lokalt förankrade maten. Lite enklare då tälten inte har el men ändå varmt och skönt och ombonat.