Förvara campingutrustningen på vintern

Sommaren är den största och populäraste årstiden att campa på vare sig det är camping i husvagn, husbil eller tält. Det är varmt och skönt ute, man kan besöka olika turistattraktioner och en hel del annat. Men under vintern är det kanske inte lika lätt. Var ska man göra av all utrustning?

Ordna förvaring i förråd

Ett alternativ kan vara att lägga utrustningen i ett förråd. Har du inget eget, hyr ett förråd i västerhaninge till bra pris så att du får plats med allt. Se bara till så att du har en försäkring som täcker utrustningen. Ibland är det nämligen som så att den vanliga hemförsäkringen inte täcker saker som förvaras på ett annat ställe än i det egna hemmet.

Var rädd om din utrustning

När det gäller campingutrustning är det viktigt att vara rädd om den. Det är antagligen så att du vill att den ska vara kvar och fungera när det är dags att använda den igen. Även om du förvarar utrustningen bra finns det inget garanterat sätt att skydda sig mot till exempel inbrott eller brand. Om du förvarar campingutrustningen i ett larmat förråd eller kanske i din husbil som är försedd med larm är risken dock mindre att drabbas än om allt läggs in i en obevakad lada till exempel. Se också till att lägga utrustningen i lådor som märks upp ordentligt och som håller tätt mot eventuella angrepp av skadedjur som råttor.

Förvaring av husvagn och husbil

Många campar i husvagnar eller husbilar men det är inte helt lätt att köra in en sådan i ett vanligt litet garage. Dock finns det fördelar med att faktiskt förvara dem inomhus på vintern. Dels sliter inte väder och vind på dem, dels minskar risken för mögel om man samtidigt sätter in torrbollar eller liknande för att minska fukten i husvagnen eller husbilen.

När det är dags att ta ut sitt campingfordon från förvaringen är det inte fel att gå igenom allt, trots att man valt en bra förvaringsplats. Se till exempel över gasolledningar och titta på om det uppstått några andra skador. Då kan det vara ett ärende för försäkringsbolaget. I regel brukar dock det mesta vara som det ska och då är det bara att ge sig iväg på nästa campingtur.