Radonrenovering hemma, passa på att campa

Visst är det skönt att komma ut i naturen och camping är ett bra tips, vare sig du tänkt tälta, ha husvagnen med, eller köra husbil. Det finns otroligt många campingplatser i vårt avlånga land, från söder till norr. Camping har blivit mer populärt och numera är campingplatsernas utbud väldigt stora och moderna. Förhoppningsvis ska du semestra på en camping, men är det så att ditt hem måste radonrenoveras och du därför måste åka iväg under tiden, får du ta vara på dagarna. Ett företag som är mycket bra på radonrenovering är Radea , så kontakta gärna dem via nätet. De kan allt om radon och svarar gärna på dina frågor. Om du aldrig campat innan eller du inte gjort det sen barnsben, får du här några bra råd.

Boka i tid

Det blivit mer populärt att campa, särskilt för barnfamiljer eftersom det finns massor med saker att göra för barn, och de hittar alltid fort nya vänner. Du behöver vara ute i god tid för att vara säker på att få en plats, särskilt om du vill besöka en viss camping och även titta på sevärdheter i närheten. Kan hända att du måste boka ett år innan för att få plats på Sveriges populäraste campingplatser.

Planering

Även om du ska åka i väg på campingsemester, måste du planera din resa och saker som är viktigt att ta reda på är vägbeskrivning, om det förekommer vägarbete som kan orsaka köer, vad som finns i närheten som du kan ha intresse av att besöka. Ta reda på så mycket du kan om campingplatsen, som till exempel hur många stjärnor den har, om du vill bo på en lyxig camping. I dag finns femstjärniga campingplatser som både erbjuder spa och utsökta restauranger. Även om du tänkt att tälta behöver du planera, och tänk på att dagens tält inte är som när du var liten, de är betydligt bekvämare och mysigare. Har du tänkt campa ensam eller med din partner, sparar du mycket pengar på att tälta.

Uppträdande

En sak som är väldigt viktig när du bor på en camping är att du alltid ska hälsa på de andra som campar där. Du behöver inte umgås om du inte vill, men ett hej är kutym. Det finns oskrivna regler när det gäller campingvärlden och dessa bör du följa. Det är inga svåra uppgifter utan saker som är självklara, som att städa efter dig när du lagat mat i köket, att du slänger soporna efter dig på rätt plats, och att du inte festar hela natten.

Campingkort

Många campingplatser är medlemmar i campingorganisationen (SCR), så ska du campa på en sådan måste du ha deras kort Camping Key Europé. Kortet kostar omkring 200 kronor och då ingår en olycksfallsförsäkring. Kortet köpes på campingens och gäller i ett år.

När du kollat upp allt och beställt en lämplig plats om det nu är nära toaletterna, köket, duschen eller vid en sjö, är det bara att åka i väg och njuta av din campingresa.