När passar tält?

Tält är ett praktiskt semesterboende om man till exempel ska på vandring eller om man ska cykla runt. Även på familjesemestern kan ett tält fungera men det finns en del att tänka över.

Bra fysik är en fördel

Om man till exempel har en funktionsnedsättning kan det vara väldigt svårt att tälta. När man tältar måste man nämligen krypa runt en del på marken och inne i tältet är det sällan ståhöjd.

Barnfamiljens äventyr

För barnfamiljen kan en tältsemester vara ett riktig äventyr. Barnen kan tycka att det är extra spännande om de får ett eget tält, eller ett eget rum i tältet att hålla till i. Barnen kan också lära sig en hel del genom att tälta. De kan till exempel lära sig att montera tältet, att laga mat på ett spritkök och att allt inte alltid är så bekvämt.

Utmärkt festivalboende

Tältet är också ett utmärkt boende om man ska åka på festival. Är man yngre spenderar man oftast inte så mycket tid i tältet, utan det handlar mest om att man sover där. Toaletter och mat finns på festivalen. I många fall händer det också att tältet helt enkelt lämnas kvar efter festivalen för att man ska slippa släpa på det.